בשנים האחרונות אנחנו מבינים שמעבר לדמי הניהול שהחברות גובות מאיתנו על ניהול הכספים הן גובות עמלות נוספות שאיתן הן בעצם רוכשות מכשירי השקעה שונים כדי לייצר את המוצר.
הרפורמה הזו באה בין היתר לחשוף את העולם הזה ללקוחות ומעתה החברות מחוייבות לפרסם את העלויות שהן גובות מאיתנו זה דבר מבורך ויהיה מעניין מאוד לבחון לאורך זמן מי החברה הבזבזנית יותר והאם יש הצדקה בתשואות לבזבזנות הזו.
דבר נוסף שהרפורמה הזו באה לעזור לנו היא בהגדלת מגוון ההשקעות שמצמידות את הכסף למדד השקעות כלשהו.. מה שנקרא השקעות עוקבות מדד או השקעות פאסיביות. גם זה דבר מבורך מאוד ואנחנו רואים יותר היצע בעולם הזה שנותן לחוסכים את האפשרות להצמיד את הכסף למדדי המניות הצומחים בעולם כמו מדד הנאסדק ומדד הספ.
המסלולים הללו כבר נפתחו לפני יותר משנה, אנחנו לא חיכינו לרפורמה ולכולכם יש כבר חשיפה חלקית או מלאה לאפיקים הללו כל אחד כמובן לפי ההתאמה שלו.
עכשיו כרגע משרד האוצר מנסה לעשות במסלולים הללו סדר ומחלק את מסלולי ההשקעה ל5 אשכולות שחלקם מנוהלים וחלקם פאסיביים. והמטרה היא שהלקוח יוכל כביכול להשוות בין מה שנקרא תפוחים לתפוחים.
אז כמו בכל רפורמות יש גם קשיים או נקרא לזה חולשות… המטרה הזו כנראה לא תושג כי אמנם מוצר פאסיבי דומה למוצר פאסיבי אחר במאפיינים שלו. אבל לא ניתן להשוות מסלול פאסיבי בחשיפה מלאה למניות בארץ למסלול פאסיבי על מדדי האג"ח בחו"ל. ושני המסלולים האלה צפויים להיות באותו אשכול
כרגע הסטטוס הוא שבתי ההשקעות ממתינים לאישור סופי של מדיניות ההשקעה בכל מסלול. שימו לב אנחנו פחות משבועיים לפני המועד הקובע ומשרד האוצר עדיין לא אישר את כל המסלולים.